Webbinarium om covid-19, del 3

Datum: 22 June, 2020
Blogg, Kompetensutveckling, Logopedi, Video
  • logopediska insatser, tillfälle 3

15 juni hölls det tredje webbinariet på temat covid-19 – logopediska insatser. Webbinariet anordnades av den logopediska arbetsgruppen för Trach och Covid-19, med stöd av Svenska Logopedförbundet.

Temat för webbinariet var olika andningsstöd vid Covid-19, PICS och det vi vet just nu om rehabiliteringsbehovet. Huvudtalare var Margareta Gonzalez Lind, specialistlogoped Gävle sjukhus och doktorand vid Uppsala universitet. Forskningsfokus: andning och sväljning. Medverkade gjorde även Emma Bäckeper, logoped från Länssjukhuset Ryhov i Jönköping samt Marie Markelius, logoped från Stora Sköndal. Webbinariet spelades in och finns att titta på i spelaren ovan.

Här hittar ni presentationen:

Här återfinns en utvärderingsblankett med utrymme att ställa frågor till teamet (de kommer inte ha möjlighet att besvara alla, men frågorna ger dem en fingervisning kring vad ni önskar ska tas upp i nästkommande webbinarier). Även du som ser webbinariet i efterhand är välkommen att fylla i den (den kommer ligga öppen till och med 28 juni).

Ett fjärde webbinarium planeras, med fokus på rehabilitering (framför allt röst) och nationella skillnader i vilken tillgång patientgruppen har till logoped.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.