Webbinarium covid-19, del 1

Datum: 21 May, 2020
Blogg, Kompetensutveckling, Logopedi, Video

-Logopediska insatser, tillfälle 1

20 maj hölls ett webbinarium på temat Covid-19 – logopedisk insatser. Webbinariet hölls av logoped Liza Bergström, forskare vid Göteborgs universitet och del i arbetsgruppen för Trach och Covid-19, och hon hade nästan 170 logopeder som publik. Webbinariet är det första tillfället av tre, och fokus under detta webbinariet var följande:

  • Covid-19 och påverkan på laryngeal-, faryngealfunktion, sväljning och (kognitiv) kommunikation
  • IVA-behandlings påverkan
  • Effekt av intubering på laryngeal-, faryngealfunktion och dysfagi samt logopediska insatser efter extubering
  • Effekt av trakeostomi på laryngeal-, faryngealfunktion och dysfagi samt logopediska insatser 

Medverkande var också logopeder från SÖS/Danderyd, Karolinska och Sahlgrenska. De delgav hur man arbetar med patientgruppen i deras respektive kliniker, vilket gav en god inblick i hur metoder och arbetsgång kan variera nationellt.

Webbinariet spelades in och finns att titta på i spelaren nedan, handouts som skickades ut vid tillfället är Uppsats om validering av SSA-S vid akut dysfagi efter stroke och Liza Bergströms handout till webbinariet.

Här finns en fråge- och utvärderingsblankett med utrymme att ställa frågor till teamet (de kommer inte ha möjlighet att besvara alla, men frågorna ger dem en fingervisning kring vad som önskas tas upp i nästkommande webbinarier). Även du som ser webbinariet i efterhand är välkommen att fylla i formuläret (den kommer ligga öppen till och med 27 maj):

De två nästkommande webbinarierna kommer att hållas 1 juni kl 15.00-16.00, samt 15 juni kl 15.00-16.00. Information om anmälan kommer inom kort.

DELA ARTIKELN

Diskussion

User avatar
2 månader sedan
Hej, finns det möjlighet att se del 2 från 1/6 i efterhand?
Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.