Vårda vården!

Datum: 2 March, 2022
Fackligt, Logopedi, Okategoriserat, Opinionsbildning

Sveriges Läkarförbund 2022-02-28; Logopedförbundet 2022-03-03:

13 förbund inom hälso- och sjukvården som tillsammans representerar över en miljon medlemar lanserar nytt upprop för personalens arbetsmiljö – ”Vårda vården!”

I uppropet Vårda vården uppmanas allmänheten att skriva under för att ”vårda vården – så att vi kan vårda dig”. Syftet är att visa på befolkningens stöd för den hårt arbetande hälso- och sjukvårdspersonalen i landet och därigenom skapa tryck på politiker och arbetsgivare att säkra en bättre arbetsmiljö.

Vad säger Logopedförbundet?

Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström:

-Vi ser hela tiden hur logopeder kämpar för att korta vårdköer och ge sina patienter den vård de har rätt till, men det räcker inte. Det råder ingen brist på engagemang och kreativitet i vår kår, men det täcker inte upp för det faktum att arbetsvillkoren är för dåliga. Våra medlemmar har rätt till ett hållbart och stimulerande arbetsliv, och för att säkra det behövs det nu rejäla krafttag på nationell nivå. Fler måste söka sig till vårdyrken och vilja stanna, och för att få till det måste vi nu snabbt gå från snack till verkstad!

Vårdavården-uppropets krav:

Valrörelsen pågår och hälso- och sjukvården är väljarnas viktigaste fråga. Nu har politikerna chansen att visa handlingskraft för att säkra en hållbar arbetsmiljö, dit fler söker sig och där fler vill stanna.

  • Arbetsgivarna måste göra stora förbättringar i vår dåliga arbetsmiljö
  • Fler vårdplatser – rätt kompetens på rätt plats
  • Kriskommission för vårdens arbetsmiljö

Skriv på namninsamlingen!

Namninsamlingen kommer under våren att överlämnas till partiledarna eller representanter för samtliga riksdagspartier samt till Sveriges kommuner och Regioner i egenskap av arbetsgivarorganisation och största arbetsgivare för våra medlemmar.

13 förbund samarbetar

Bakom Vårda vården står följande professions- och fackförbund: Vårdförbundet, Läkarförbundet, Kommunal, SRAT, Akademikerförbundet SSR, Fysioterapeuterna, Arbetsterapeuterna, Psykologförbundet, Vision, Barnmorskeförbundet, Logopedförbundet, Audionomerna och HälsoAkademikerna.

Läs mer:

Läs också:

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.