Tema språkstörning i tidningen Specialpedagogik

Datum: 29 March, 2018
Kompetensutveckling, Logopedi

Senaste numret av tidningen Specialpedagogik har språkstörningstema. 

Läs bland annat om:

Språkförskolan i Nacka

Reportage om språkstörning med bland andra logoped Karolina Larsson som jobbar i Halmstad kommun och professor emerita Ulrika Nettelbladt från Lunds universitet. Medverkar gör också logoped och forskare Anna Eva Hallin, som bland annat beskriver sin dröm om logopeder som självklar del av elevhälsan och klassrumsbaserad logopedi.

Anna Båve Schultz, “flickan med språkstörningen”, som arbetar för ökad medvetenhet om språkstörning bland annat via sociala medier och föreläsningar.

Tierpsprojektet (som vi har rapporterat om tidigare), där logoped Karin Enqvist berättar hur de konkret arbetar med kompetensutveckling för lärarna. Fortbildningen består både av utbildningsdagar och samtal och av poddar om språkstörning. Därigenom kan lärarna själva välja när de vill lyssna och det finns möjlighet att gå tillbaka och lyssna igen. Karin och hennes specialpedagogkollega har dessutom sammanställt allt utbildningsmaterial, inklusive filmer och aktuell forskning på en kommungemensam digital plattform. En bra idé att inspireras av!

 

 

 

 

 

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.