Stamning i fokus

Datum: 22 October, 2020
Kompetensutveckling
Stamning i fokus

Idag den 22 oktober är det International Stuttering Awareness Day!  Temat i år är “Journey of Words – Resilience and Bouncing Back“.

Det händer mycket runt om i världen för att uppmärksamma stamning, både idag och de närmaste dagarna.  Detta år har online-evenemang verkligen etablerat sig som en fantastisk möjlighet att ta del av information oavsett var på jordklotet man befinner sig. 


Webbinarium med Ineke Samson och Siri de Geer

Stamningsförbundet anordnar en rad evenemang i samband med stamningsdagen, bland annat ett online-seminarium den 24 oktober, 10:00 – 16:00. Siri de Geer, logoped Skaraborg och Ineke Samson, logoped Stockholm, delar med sig av sin erfarenhet inom stamningsbehandling och sin forskning. Seminariet vänder sig både till personer som stammar, anhöriga, logopeder, skolpersonal med flera intresserade. Seminariet är kostnadsfritt men anmälan behövs, se länk nedan för mer information.

Stamningsförbundets evenemang

Filmvisning!

Stamningsförbundet har också fått möjligheten att få visa den kritikerrosade och prisbelönade dokumentärfilmen When I Stutter. Filmen följer personer som stammar och visar vilket inflytande stamning och stamningsbehandling har på var och en. Regissören John Gomez är med live. Han kommer att berätta om filmen och publiken får chans att ställa frågor efteråt. Registrering behövs, se länk nedan.

When I stutter, livesändning


DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.