Ordföranden har ordet

Datum: 24 June, 2024
Blogg, Fackligt

Tidningen Logopeden 2 2024:

Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström rapporterar bland annat om SRAT:s förbundsmöte, där hon valdes in i förbundsstyrelsen. Det innebär att två logopeder finns representerade i SRAT:s styrelse. Logopedförbundets förra ordförande Ulrika Guldstrand fortsätter nämligen som andre vice ordförande i SRAT.

I skrivande stund är jag nyligen hemkommen från ett svettigt Stockholm i försommaren, där jag och sju andra delegater från Logopedförbundet medverkade vid SRAT:s förbundsmöte. Vi var över 100 deltagare från många olika sektorer, och som vanligt förundrades jag över mångfalden inom vårt förbund. Den gemensamma nämnaren är egentligen bara att man representerar akademiker, och att man är en liten organisation. Jag tycker därför man har gjort helt rätt inom SRAT när man inte har sökt att likrikta sina medlemsförbund. Istället har man premierat särarten och mött förbunden där de är. Som den tvärvetenskapliga profession vi är så skulle jag vilja säga att det passar oss som hand i handske, och det gör förbundsmötena till en spännande kulturell smältdegel.  

I samband med förbundsmötet arrangerades bland annat workshops, där vi delegater fick chansen att tillsammans med vår eminenta kanslipersonal diskutera viktiga områden såsom hur man värnar om demokratin i en styrelse, medlemsrekrytering, gruppdynamik och hållbarhet inom en organisation. Intressant och utvecklande, men också en viktig påminnelse om hur olika våra utmaningar ser ut inom SRAT.  

SRAT:s förbundsstyrelse vald vid förbundsmötet 2024.
Foto: Sören Andersson. Copyright Sören Andersson

Det togs flera viktiga beslut på förbundsmötet som det kommer att komma mer information om längre fram, och en ny styrelse valdes. Jag är glad över att ha blivit invald i förbundsstyrelsen, och jag är stolt över att det nu innebär att vi är två logopeder där, jag som ledamot och vår förra ordförande Ulrika Guldstrand som fortsätter som andra vice ordförande. Det är viktigt att våra vårdprofessioners frågor får ta plats i styrelsearbetet, särskilt just nu i en tid av varsel och nedskärningar. Det ska bli spännande att bli mer delaktig i styrningen av SRAT och jag ser fram emot att sätta mig in i det professionsövergripande arbetet. 

Arbetet i Logopedförbundets styrelse fortsätter som vanligt, men efter Almedalsveckan börjar vi trappa ner inför semestern. Glöm inte att följa oss i sociala medier om du vill veta mer om vad vi pysslar med just nu! 

Kerstin Wiström 

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.