Ordföranden har ordet

Datum: 26 September, 2022
Blogg, Fackligt

Tidningen Logopeden nr 3 2022

Hösten är här med sin höga, friska luft och färgsprakande lövskogar, och arbetet i Logopedförbundet är i full gång. Tiden går fort och det är redan dags att börja lyfta blicken mot förbundsmötet i vår.

Motionera till förbundsmötet

Förbundsmötet är vårt högsta beslutande organ och där beslutas de yttre ramarna för styrelsen. Vill du påverka hur förbundet arbetar under nästa mandatperiod? Överväg i så fall att skicka in en motion till nästa förbundsmöte. Är du nyfiken på att sitta i styrelsen? Kontakta i så fall Patrik Kullebjörk i valberedningen så kan han berätta mer om vad det innebär (patrik.kullebjörk@skane.se). 

Lokalt påverkansarbete

Våra lokalföreningar spelar en allt större roll i vårt arbete att påverka regionala och kommunala politiker i frågor kring exempelvis logopeder inom äldreomsorg och skola. Detta är helt tack vare de logopeder som har valt att engagera sig lokalt. Med ett ökat stöd centralt och inspiration från varandra har de fått luft under vingarna och nu satsar många av dem stort. De senaste i en lång rad av aktiviteter står Logopedförbundet Jönköping och Logopedförbundet Västerbotten för och det kan du läsa mer om i tidningen Logopeden. 

Finns det en lokalförening där du bor? Om ja, vet du vad de pysslar med? Många tror att det är väldigt belastande att engagera sig fackligt, och att man måste veta allt om fackligt arbete för att våga visa sitt ansikte i sammanhanget. Inget av det är sant, och ju fler som engagerar sig desto lättare och roligare blir det. Är du frustrerad och vill att saker ska vara annorlunda? Engagera dig! Det ger resultat. Det finns ett jävlaranamma i den här kåren och just nu lyser det starkt i våra lokalföreningar!  

Starta lokalförening!

Finns det ingen lokalförening hos dig? Då betyder det att det saknas en lokal logopedisk röst som kan föra din och dina kollegors talan, och tro mig, det spelar roll. Vi försöker på nationell nivå att täcka upp när det går, men utan lokal förankring blir det ytligt och mindre effektivt, och vi saknar helt möjlighet att bevaka lokala frågor. Det är inte så svårt att starta upp en förening som du kanske tror, hör av dig till mig så kan jag berätta hur det går till! 

Kerstin Wiström, ordförande Logopedförbundet

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.