Nytt namn och nya lokaler för Sveriges största logopedklinik

Datum: 4 September, 2019
Logopedi

Gamla Talkliniken, Danderyds Sjukhus AB har bytt namn till Logopedkliniken och flyttar nu in i nyrenoverade lokaler.

Pressmeddelande Danderyds Sjukhus AB

Förutom verksamheten på Danderyds sjukhus har kliniken mottagningar i nio kommuner i norra länet, bland annat i Norrtälje, Vallentuna, Sollentuna och Järfälla samt bemannar logopedtjänster på fem språkförskolor. Logopedkliniken bedriver både specialiserad öppenvård och primärvårdslogopedi (vårdvalslogopedi) och har omkring 90 medarbetare.

Huset är det äldsta av alla byggnader på sjukhusområdet men har nu genomgått omfattande renovering för att passa verksamhetens behov. Eftersom verksamheten växer behövde man en större lokal och dessutom ville man underlätta samverkan inom kliniken. Förutsättningarna för samarbete med andra yrkeskategorier som exempelvis foniater och tandläkare har också förbättrats och Logopedkliniken har numera en egen dietist på plats.

Verksamhetschef Helén Norström apropå namnbytet:

– Vi ville byta namn till Logopedkliniken eftersom vi arbetar med så mycket mer än bara talsvårigheter. Dessutom tror vi att det blir lättare att hitta oss på nätet eftersom de flesta söker på ordet logoped när man behöver komma i kontakt med oss.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.