Ny rehabverksamhet vid Dalslands sjukhus

Datum: 1 March, 2019
Logopedi

Pressmeddelande Praktikertjänst 1 mars:

Idag den 1 mars startar en ny rehabverksamhet vid Dalslands sjukhus i Bäckefors. . Alla som är i behov av någon form av rehabilitering är välkomna, till exempel patienter med idrottsskador, arbetsskador eller de som drabbats av en olycka.

Verksamhetschef tillika logoped Susanna Hillman:

– Det är glädjande att vi äntligen är igång med rehab vid Dalslands sjukhus. Det är en verksamhet som verkligen efterfrågas av patienterna och som regionen lider brist på. Vi har redan idag en bred vårdverksamhet och genom rehab förstärker vi nu våra möjligheter att ge ett bra omhändertagande till ännu fler personer,

Genom tilläggsuppdraget inom neurovårdteam kan verksamheten erbjuda teambaserat stöd där fysioterapeut, logoped och arbetsterapeut ingår.

– Neurovårdteam fokuserar huvudsakligen på patienter som drabbats av stroke eller som har annan förvärvad hjärnskada eller neurologisk diagnos, och som därför har stora behov av rehabilitering, säger Susanna Hillman.

Verksamhetens huvudsakliga upptagningsområde utgörs av kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål samt till viss del även Vänersborg, Munkedal och Säffle.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.