Möt Kerstin Wiström, Svenska Logopedförbundets nya ordförande

Datum: 15 September, 2020
Blogg, Fackligt

På förbundsmötet i maj valdes Kerstin Wiström till Svenska Logopedförbundets nya ordförande. Hon har engagerat sig fackligt för att hon tror på kollektivet som kraft och för att hon vill vara med och påverka.

Svenska Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström (Foto: Maria Olsson)

Kerstin Wiström jobbar nu framför allt för Logopedförbundets räkning men har foten kvar i sitt vanliga jobb som logoped på barn- och ungdomshabiliteringen i Malmö, där hon jobbar med små barn med autism, vilket för övrigt var Kerstins drömjobb under utbildningen. Hennes vision är en logopedi som är nära patienten, brukaren och eleven i nära teamarbete med andra professioner och starka nätverk inom kåren.

Aktuella utmaningar för Logopedförbundet

– Det som ligger närmast just nu är för det första den pågående pandemin. Hur kan vi bäst stötta våra medlemmar under rådande omständigheter? Vi har fått väldigt fin respons på de webbinarier om covid-19 och logopediska insatser som förbundet har hjälpt till att anordna och vi planerar flera liknande arrangemang. När vi nu inte kan anordna kurser som vanligt behöver vi fundera på vad vi kan erbjuda istället. Många har under året fått upp ögonen för nya arbetssätt och det gäller även Logopedförbundet, säger Kerstin Wiström och fortsätter:

– För det andra så står vi inför en stor vårdreform där mycket fokus ligger på den kommunala primärvården och hur regional och kommunal vård ska samverka. Det ligger ett stort ansvar på oss i den nyvalda styrelsen att se till att logopeder inkluderas i den processen.

Läs intervjun i sin helhet i nr 3 av tidningen Logopeden!

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.