Lokalföreningarna – ett viktigt nätverk

Datum: 1 October, 2018
Fackligt, Opinionsbildning

Förra veckan, fredagen den 28/9, var alla ordföranden för Logopedförbundets lokalföreningar återigen inbjudna till Stockholm för att mötas och diskutera hur det lokala arbetet på bästa sätt kan genomföras. Lokalföreningarna är de som vet vad som är på gång lokalt och de kan stötta och tipsa medlemmar på plats.

Hela 12 av 13 lokalföreningar var representerade på mötet och ansvariga ledamöter inom Slof:s styrelse, Anna Aronsson och Madeleine Holmqvist, höll i trådarna. Logopedförbundets ordförande Ulrika Guldstrand var på plats, samt Mattias Torell, Henrik Sjösten, Susanne Rönngren och Sverker Jutvik från SRAT:s kansli i Stockholm.

Logopedförbundets styrelse är glada över att konstatera att påverkansarbetet går framåt, vi blir allt oftare inbjudna och involverade i viktiga nationella sammanhang som rör våra patientgrupper och våra arbetsplatser. Det är dock ett faktum att styrelsen inte kan eller bör arbeta på lokal nivå, utan behöver vara en bläckfisk med många långa armar ut till alla lokalföreningar i Sverige.

Madeleine Holmqvist berättar vad hon tänker kring lokalföreningsarbetet just nu:

“Jag uppskattar särskilt att vi alla tänker så lika kring att vi både samtidigt och tillsammans kan föra fram frågor i respektive lokalförening. Det är klart att det får större genomslag om vi exempelvis alla publicerar artiklar angående en specifik fråga i lokaltidningar spritt över landet.”

Ett exempel på ett nationellt samarbete är den europeiska logopedidagen varje år. År 2019 är temat autism. Om intresse finns ute i landet är ni varmt välkomna att höra av er till styrelsens Kerstin Wiström, för mer information om arbetsgrupp.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.