Logopedforumbloggen 2016

Datum: 2 January, 2017
Fackligt, Kompetensutveckling, Logopedi, Opinionsbildning

Så här vid årsskiftet kan det vara kul för den som oftast sitter bakom tangenterna att undersöka vilka blogginlägg som väckt mest intresse under året, så här kommer en Fem-i-topp-lista! Dessutom hade Logopedforum en “all time high” vad gäller antal besök på sidan den 11 november, när Svenska Logopedförbundets 50-årsjubileum gick av stapeln.

  • Information om språkstörning: sammanställning med länkar och material om språkstörning. Sammanställningen är ett reslutat av att medlemmarna på Logopedforum tipsar varandra, så tack för det! Språkstörning har verkligen varit ett hett ämne under året, både i Sverige och internationellt med bland annat pågående konsensus- och riktlinjearbete, symposium i Lund och den stora utredningen om kvalitet i utbildningen för elever med grav språkstörning.

Kelly Ibanez/Simon Ottosson
  • Kommunlogopedi på frammarsch:  logopedtjänster tillkommer i kommuner, framför allt inom elevhälsa och på skolor. Fortfarande återstår mycket för att tillgodose behoven, både inom skola/förskola och inom äldreomsorg, så fortsatt opinionsbildning är nödvändig.
  • Filmer om dyspraxi med Edythe Strand: taldyspraxi väcker intresse och var även temat för 2016 års Europeiska Logopedidag. Slof har även anordnat välbesökta kursdagar om dyspraxi under året.
  • DYMTA är här: ytterligare ett dyspraxirelaterat inlägg som många tagit del av var informationen om det nya testet DYMTA för dynamisk bedömning av tal som Susanne Rex har tagit fram.
DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.