Logopedförbundets nya styrelse: Pia Sjölund

Datum: 17 September, 2020
Blogg, Fackligt

Vid Svenska Logopedförbundets förbundsmöte i maj tillträdde en hel rad nya styrelseledamöter. En av dem är Pia Sjölund, till vardags logoped i ett neuro- och hjärnskadeteam i Örebro.

– Jag arbetar till och från även med habiliteringens målgrupper, personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism, berättar Pia.

Pia Sjölund är ny styrelseledamot och är tillsammans med Malin Påhls Hansson kontaktperson för lokalföreningar och lokalfackliga ombud (Foto: privat)

Vill se logopedtjänster i äldreomsorg

– Det är givande att tillsammans med andra påverka utvecklingen där det finns brister, ett kärnområde är den primära kommunala vården inom äldreomsorgen som jag tycker måste förändras.

En viktig fråga för Pia är att verka för att skapa logopedtjänster för att möta utmaningar med en åldrande befolkning.

– Livskvalitet och kostnadseffektivitet kan förbättras med minskade negativa konsekvenser av malnutrition vid ät- och sväljsvårigheter så som luftvägsstopp, upprepande lunginflammationer, sämre sårläkning, ökad fallrisk samt oro och depression, säger Pia Sjölund.

Lokalföreningsutveckling

I styrelsen fungerar Pia, tillsammans med Malin Påhls Hansson, som kontaktperson för Logopedförbundets regionala lokalföreningar samt för lokalfackliga ombud. Pia och Malin är länkarna mellan förbundsstyrelsen och de lokala föreningarna och lokalfackliga förtroendemän där lokalförening saknas.

– Tillsammans med våra förhandlare på SRAT arbetar vi också för att ytterligare lokalföreningar bildas. Det är lättare, roligare och mer kraftfullt att arbeta gemensamt via nätverk i förbundet jämfört med att arbeta själv lokalt!

Kontaktuppgifter till Svenska Logopedförbundets styrelse

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.