Logopedförbundets adventskalender!

Datum: 4 December, 2022
Fackligt, Kompetensutveckling, Logopedi, Opinionsbildning

Kanske har du redan sett våra dagliga inlägg i sociala medier där vi summerar året så smått, gör några nedslag i vad som hänt i Logopedförbundet under året och tipsar om artiklar och blogginlägg som vi tycker är värda en läsning till! Här summerar vi veckans luckor.

Lucka 1:

Under året har förbundet arrangerat flera kurser och föreläsningar, bland annat om ARFID, motivation, läsaranpassad kommunikation. Honouring Autistic Communication och ACT för logopeder. Under 2023 blir det bland annat kurs i kommunikationspartnerträning och en repris av den populära ACT-kursen. Vad vill du se i Logopedförbundets kursutbud framöver? Kommentera gärna eller kontakta kurs@logopedforbundet.se!

Lucka 2:

Tidningen Logopedens återkommande inslag MÖTET låter er lära känna några kollegor lite bättre. I Logopeden nr 1 2022 samtalade logopedstudenten Bozica Stojkovic med Ingrid Berglund som har drygt 40 års erfarenhet inom logopedyrket. Ämnet var logopedi då, nu och i framtiden.

Lucka 3:

Logopedförbundet har varit aktiva i debatten, ofta i samarbete med brukarorganisationer och andra fackförbund inom hälsa och sjukvård. I början av året publicerades debattinlägget ”Ingen ska sakna en logoped” i en mängd lokaltidningar. Tillsammans med Afasiförbundet uppmärksammade vi den bristande och ojämlika tillgången till logoped för personer med afasi efter stroke.

Lucka 4:

Logopeden.se är tidningen Logopedens systersajt där vi kontinuerligt mellan utgivning av papperstidningen uppdaterar vad gäller logopedrelevanta nyheter. Det inlägg som har absolut flest klick är vår tipslista om olika resurser kring språkstörning/DLD. Blogginlägget uppdateras vid behov, hör gärna av dig om du vill tipsa om någon resurs vi missat!

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.