Logopedförbundets adventskalender, del 2

Datum: 11 December, 2022
Fackligt, Kompetensutveckling, Logopedi, Opinionsbildning

För dig som är befriad från sedvanliga sociala medier eller som vill effektivisera lucköppnandet kommer här hela den gångna veckans luckor i Logopedförbundets adventskalender, där vi tipsar om läsvärda artiklar och informerar om förbundets arbete under 2022.

Lucka 5:

Under året har Logopedförbundets yrkesetiska riktlinjer uppdaterats.

Lucka 6:

2022 års europeiska logopedidag den 6 mars hade temat ”Logopeden på livsresan” och satte fokus på att logopeder behövs från vaggan till graven. Nästa års europeiska logopedidag fokuserar på logopeder i akut- och intensivvård.

Lucka 7:

Under året startade Logopedförbundets webbshop, där man till självkostnadspris kan köpa en mängd olika profilprodukter. En tröja eller en tygkasse kan bli en snackis! Tyvärr ligger webbshoppen just nu nere men vi hoppas kunna lösa detta inom kort.

Lucka 8:

Logopedförbundets digitala lunchseminarier är ett enkelt sätt att uppdatera sig på ny forskning och kliniska utvecklingsprojekt. Under 2022 har hela 8 seminarier ägt rum. De är öppna för alla intresserade, så passa på att tipsa teamkollegor och håll utkik i Logopedförbundets kalendarium efter 2023 års seminarieprogram, det uppdateras kontinuerligt!

Lucka 9:

I tidningen Logopedens vårnummer fick vi möjlighet att möta logopedgänget på dagvården, Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken på Danderyds sjukhus under den återkommande vinjetten MÖTET.

Lucka 10:

I samband med DLD-dagen i oktober publicerades ett debattinlägg av företrädare för Afasiförbundet/Talknuten, DHB, Unga med språkstörning och Logopedförbundet tillsammans med forskare och logoped Anna Eva Hallin om behovet av ökad kunskap om språkstörning i skolans värld.

“Vi vill att barn och ungdomar med språkstörning/DLD ska få en positiv upplevelse av skolan. Att skolan ska få vara en plats för lärande och utveckling, en trygg plats där de får stöd och hjälp att lyckas i livet. Detta mål är både rimligt och möjligt. Och det börjar med kunskap.”

Lucka 11:

Antalet logopeder med specialistbevis från Logopedförbundet ökar stadigt och i början av 2022 kunde förbundet glädjande meddela att avgiften för ansökan sänks. Ansökningsförfarandet har också reviderats under året.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.