Logopedförbundet på ASHA Convention 2019

Datum: 12 December, 2019
Blogg, Fackligt, Internationellt, Logopedi

I år var vi tre representanter från Svenska Logopedförbundets styrelse som åkte till Asha Convention i USA. De 650.000 kvadratmetrarna på Orange County Convention Center i Orlando rymde en hel del. Logopedförbundet ville genom deltagande i konferensen hitta tillfälle att skapa kontakter med logopeder från andra länder och andra professionsförbund, vi ville bevaka internationell/amerikansk forskning och praxis inom logopedi, och dessutom få inspiration till och undersöka möjligheter till framtida samarbeten inom Slofs egen kursverksamhet. Framöver kommer ni att kunna läsa mer om detta i tidningen Logopeden och se resultat i vårt kursutbud.

Vi är överväldigade av det stora utbudet av information, av den mängd kunniga och trevliga logopeder som samlats och av att allt detta fortsatte i tre dagar, vissa dagar i 14 timmar! ASHA är till stor del en kliniskt inriktad föreställning, även om en hel del djupforskning också kan tas del av. Liksom en föreläsare sa: “Jag är alltid först och främst en kliniker, det är där jag kommer på de bästa frågorna för min forskning.”

Det var en stor utmaning att välja och välja bort seminarium, posters och föreläsningar att delta vid, och att dessutom hinna se och prata med utställare och posterpresentatörer. I lägre prioritet gällde att inta näring och tillräckliga mängder koffein för att klara att hålla nivåer av fokus och uppmärksamhet, vilket också det var en utmaning bland 15 000 andra logopeder och audionomer.

Elin Jälmbrant, Kristina Hammar och Madeleine Holmqvist på ASHA Convention en tidig torsdagsmorgon i november innan hela konferenscentret fylldes på med tusentals logopeder (och några audionomer).

Vi har samtalat med logopeder från hela världen, diskuterat möjliga kurssamarbeten med logopeder och forskare och tagit del av forskning och kliniska exempel från ca 50 olika seminarier och föreläsningar. Vi har  inspirerats av konferensen som företeelse och som samlingspunkt för logopeder. Vi tackar för medlemmarnas förtroende!

Läs mer om ASHA-konferensen här: https://convention.asha.org/

Nästa ASHA-konferens äger rum i San Diego i Kalifornien, den 19-21 november 2020.


DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.