Visserligen anser Logopedens redaktörer att majoriteten av kompetenshöjande insatser för logopeder ska ske inom ramen för betald arbetstid. Men det kan ju finnas kompetensutveckling av lite lättare slag.
I Stockholm är det vid tidpunkten då detta blogginlägg pusslas ihop högsommarvärme och närmast ljummet i Mälaren. Vad passar bättre som sällskap i brassestolen (eller hemma i soffan om det regnar) än en trevlig poddcast i lurarna!
Körpodden: Rösten som instrument
Avsnittet gästas av bland andra logoped och sångpedagog Camilla Romedahl och fysioterapeut Ingrid Våglund, båda från Stockholms Foniatriska klinik.
Ljudvärld: Din röst är (nästan) helt oefterhärmlig
Sten Ternström, professor i musikakustik på KTH, tar i detta avsnitt av Ljudvärld med oss till röstens inre. Om människans unika förmåga att tolka och känna igen känslor i andra människors röstläge och om att försöka skapa artificiell röst (Det finns flera spännande avsnitt i serien Ljudvärd!).
Kropp och själ: Barn som tystnar
Jan Ringler, psykolog, Zhiwar Naeimiakbar, logoped och Johanna Henriksson, psykolog amtalar om varför vissa barn drabbas av selektiv mutism och vad man kan göra för att hjälpa.
Logopodden: studentperspektiv
Logoped och språkrådgivare Maja Jägervall möter två studenter precis i sluttampen av logopedutbildningen.
Logopedipoddens övriga avsnitt
Lingthusiasm: Small talk, big deal
Lingvisterna Lauren Gawne och Gretchen McCulloch samtalar om forskning om småprat: hur väljer man ämnen, vilka strategier används för att undvika att svara på obekväma frågor och så vidare.
En mängd andra nördiga ämnen avhandlas i podden Lingthusiasm.
Diskussion