Kinda utvecklar elevhälsan

Datum: 4 March, 2019
Logopedi

Östgöta Correspondenten 28 februari: 

I Kinda kommun har man högt ställda mål när det gäller tillgängliga lärmiljöer. Sedan två år tillbaka driver Kinda tillsammans med Åtvidabergs kommun ett samverkansprojekt med syfte att förbättra kontakten mellan skolor, socialtjänst, habilitering och barn- och ungdomspsykiatri och att genom tidiga insatser förebygga utanförskap. I samband med detta har den centrala elevhälsan förstärkts med arbetsterapeut och skolsocionom och man har även fått förstärkning mot förskolan.

-Vi vill att alla elever ska få de förutsättningar som de behöver för att klara skolan och konkret är målet att fler ska gå ut med betyg från årskurs nio, berättar psykolog Stina Danielsson.

-Vi är numera ett samlat team och har bättre förutsättningar att samarbeta, säger logoped Kajsa Svensson.

För ungefär ett och ett halvt år sedan påbörjade den centrala elevhälsan en satsning vad gäller tillgängliga lärmiljöer. Sedan dess har skolpersonal fått ökad kunskap om allt från kognition och språksvårigheter till vikten av relationer och hur olika elever kan uppleva klassrummet. Dessutom har båda fysiska och praktiska anpassningar gjorts för en mer tydliggörande pedagogik och en ökad studiero.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.