Ingen logoped för skolbarn i Jämtland

Datum: 28 November, 2016
Opinionsbildning

P4 Jämtland 2016-11-25:

Efter sju års ålder är det upp till kommunerna att ge stöd till barn med tal- och språksvårigheter, men det är det inte alla som gör. Logoped Christina Henriksson ( EDIT: det kan vara så att det är Christina Eriksson som avses…) menar att kommunernas resurser har minskat.

– När jag började jobba i början på 80-talet, så hade vi möten med länets samtliga talpedagoger och det kom 20 stycken. I dag så finns inte det, berättar hon.

 

Elin Hemmingsson har en son som går till en logoped på Östersunds sjukhus. Men nu har han fyllt sju och kommer inte längre att få den hjälpen. Istället är det Krokoms kommuns ansvar – men där finns det varken talpedagog eller logoped.

Skolhälsans chef i Krokoms kommun, Eva Bromée, säger att man inte ser det som sitt uppdrag att anställa logopeder som behandlar barn med talsvårigheter.

– Jag skulle tacksamt ta emot att vi hade logopeder som skulle jobba förebyggande, men att vi skulle ha någon som träffar enskilda barn för behandling, det ser inte vi som vårt uppdrag.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.