Hur samarbetar lärare och logopeder i klassrummet?

Datum: 20 April, 2016
Kompetensutveckling, Logopedi

Glädjande nog är det alltfler kommuner och skolhuvudmän som inser att logopeder bidrar med unik kompetens i skolans värld. Just nu söker t ex Lessebo och Uppsala logopeder till elevhälsa/skolor och Knivsta och Storuman har just anställt logopeder.  För den som vill förkovra sig inom skollogopedins underbara värld, finns transkript av veckans  Twitterchatt om samarbete mellan lärare och logopeder tillgängligt för efterläsning! Jobbar logopeder i klassrum runt om i världen och i så fall hur? Hur hittar man tiden för att bygga upp ett bra samarbete mellan logopeder och  lärare?

Chatten innehåller även länkar till intressanta artiklar, t ex Classroom-Based Narrative and Vocabulary Instruction: Results of an Early-Stage, Nonrandomized Comparison Study av Gillam et al (2014) och A Comparison of Service Delivery Models: 

Fler artiklar, som 17-23 april är tillgängliga utan kostnad/prenumeration!

Modell för logopedi i skolan

Modell för logopedi i skolan

Vi väntar förresten ivrigt på slutrapporten från regeringens utredning om kvalitet i utbildningen för elever med vissa funktionsnedsättningar, som det tidigare skrivits om på Logopedforum. Utredningstiden har förlängts och ska slutredovisas senast den 30 juni 2016.

Logga in på Logopedforum och ta del av fler tips för skollogopeder!

 

 

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.