Gott nytt år!

Datum: 31 December, 2016
Fackligt, Logopedi

Vi i Svenska Logopedförbundets styrelse vill passa på att önska ett riktigt gott nytt år! 

Vi ser tillbaka på ännu ett händelserikt år där vi, glädjande nog, allt oftare ses som en given remissinstans när det gäller frågor som rör logopeder. Våra remissvar publiceras löpande på hemsidan. Kommunlogopedin går starkt framåt, även om mycket fortfarande återstår att göra vad gäller att etablera logopeder inom kommunal äldreomsorg. Studentsektionen Sloss anordnade välbesökta logopedstudentdagar i oktober och för första gången blev en logoped, nämligen Malin Påhls, ordförande för Saco Studentråd. Förbundet firade 50 år i november med en webbsänd seminariedag, där också Astrid Frylmark tilldelades Svenska Logopedpriset. Har du ännu inte tagit del av föreläsningarna finns de att se på vår Vimeo-kanal.

Under 2017 händer förstås en massa spännande saker i logopedvärlden, både här på hemmaplan och internationellt. Förbundet ordnar (fulltecknade) MODAK-kurser redan om knappa två veckor och i mars blir det utbildningsdagar för elevhälsopersonal med flera intresserade kring språkstörning i skolåldern.

6 mars uppmärksammar vi Europeiska Logopedidagen, där temat för året är dysfagi/ätsvårigheter. Börja gärna planera redan nu hur ni kan sprida kunskap om vad logopeder kan bidra med inom dessa viktiga områden! I nummer 1 av tidningen Logopeden kommer mer information om 6 mars. En dryg månad därefter är det dags för World Voice Day, ett ypperligt tillfälle att uppmärksamma allmänheten på logopeders kunnande vad gäller den mänskliga rösten. I juni går den Nordiska afasikonferensen av stapeln i Köpenhamn.

Nätverksmöten för logopeder som arbetar med dyslexi och dyskalkyli är planerade, bara att boka in i kalendern.

I maj är det dags för förbundsmöte, där vi tillsammans stakar ut riktningen för de kommande tre åren. I och med detta finns det också möjlighet att engagera sig i förbundsstyrelsen. Vi hoppas förstås också på fortsatt tillväxt vad gäller lokalföreningar för ökad möjlighet till lokal opinionsbildning och kollegial samverkan oavsett arbetsgivare, i nuläget har vi hela sju lokalföreningar!

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.