Fortsatt rapportering om Logopedbyrån Dynamica

Datum: 17 December, 2018
Fackligt, Logopedi

I senaste numret av tidningen Logopeden kunde ni läsa om turerna kring Logopedbyrån Dynamica, vars ena del försattes i konkurs i somras och vars andra del är under rekonstruktion. Dynamica har fram till mitten av januari på sig att få ordning på ekonomin (tidningen kommer snart att finnas tillgänglig digitalt för dig som ännu inte är medlem i Svenska Logopedförbundet).

P4 Stockholm 12 december:

Logopedföretaget Dynamica  har sedan en tid dragits med stora ekonomiska problem. Företaget, som varje år besöks av mer än 8 000 patienter, är satt under rekonstruktion och riskerar konkurs., vilket skulle leda till att nästan en femtedel av logopedmottagningarna i Stockholms län kan försvinna.

– En konsekvens blir att vårdköerna växer., säger Svenska Logopedförbundets ordförande Ulrika Guldstrand.

Under hösten har Dynamica jobbat hårt för att få ekonomin i balans. Nya ägare är på gång, enligt Sofia Uddeholt, som är tillförordnad VD för Dynamica. En förutsättning för detta är att företaget kan behålla avtalen med landstinget. Om man inte för ha kvar vårdvalsavtalet kommer verksamheten att gå i konkurs.

Enligt Joakim Jarnryd på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, skulle avtalen redan ha sagts upp, eftersom den ekonomiska plan som Dynamicas ordinarie VD lämnat in inte håller måttet. Dock får avtal inte sägas upp under pågående rekonstruktion.

SVT:s lokalnyheter 12 december:

En av Dynamicas nedläggningshotade mottagningar finns i Södertälje.  Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är fortsatt oroade och enligt  Joakim Jarnryd, enhetschef  på förvaltningen, är företagets ekonomiska situation så dålig att det finns en risk att företaget går i konkurs. Man hoppas dock på att Dynamica ska klara situationen men det kräver att Hälso- och sjukvårdsförvaltningen får in en trovärdig handlingsplan samt att företaget byter ägare.

–  Om de inte klarar det så måste vi dessvärre säga upp avtalet.  säger Jarnryd.

Även tidningen Mitti, som delas ut till alla hushåll i Stockholm rapporterar om Dynamicas situation den 12 december.

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.