Dyslexi i media

Datum: 11 February, 2016
Övrigt
Dyslexi i media

Expressen: Petter berättar om sin dyslexi:

– Jag har fortfarande problem med läs- och skrivsvårigheter. Det kommer jag ha resten av livet, så är det bara.

Svenska Dagbladet: den svenske tonsättaren Jacob Mühlrad:

– Jag har skitsvårt för att läsa och skriva och med noter är det ännu värre eftersom de hoppar. Jag satt i tolv timmar varje dag i två år för att besegra dyslexin. Jag visste att om jag tog mig igenom den väggen så skulle jag kunna uttrycka det jag har i mitt hjärta. Men noterna hoppar fortfarande ibland.

Finns det någon offentlig person som är öppen med eventuella språkliga svårigheter? 

 

DELA ARTIKELN

Diskussion

User avatar
8 år sedan
Instämmer! Det är väl för övrigt mer intressant att kunna exemplifiera med personer som faktiskt kan berätta om hur de upplever sin dyslexi, lättare att identifiera sig med tänker jag än någon död gubbe. :)
Om man vill ge exempel på kända personer med dyslexi är det ju mycket bättre att använda ovannämnda, snarare än mycket tveksamma fall som Einstein, Lagerlöf, Churchill, etc. Se även: http://www.faktoider.nu/dyslexi.html
Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.