Bristande likvärdighet i covid-rehabilitering

Datum: 11 September, 2020
Logopedi

Läkartidningen; SR P4 Uppland; SVT Sörmland:

Medan Mälarsjukhuset i Eskilstuna permanentar sin nya rehabiliteringsavdelning för intensivvårdade coronapatienter läggs motsvarande verksamhet vid Uppsala akademiska sjukhus ner.

Eskilstuna breddar verksamheten

I våras startade Mälarsjukhuset en ny avdelning för de coronapatienter som behöver rehabilitering efter att ha fått intensivvård. Nu blir verksamheten en permanent del av medicinkliniken och breddas till att omfatta fler patientgrupper eftersom behovet av rehabilitering efter intensivvård redan tidigare identifierats. Förhoppningen är att den nya avdelningen både ska avlasta intensivvårdsavdelningen och förkorta vårdtiderna.

SVT Sörmland: Ny rehabavdelning blir permanent

Läkartidningen: Ny rehabavdelning i Sörmland blir permanent

Oro över nedläggning i Uppsala

Antalet inlagda med covid-19 minskar och den särskilda rehabiliteringsavdelningen som byggts upp på Akademiska sjukhuset i Uppsala avvecklas. Avdelningens chef, överläkare Per Hamid Ghatan menar att det är för tidigt.

Avdelningen byggdes upp på kort tid i april och ett multiprofessionellt team, inklusive logopeder, har vårdat 130 covidsjuka.

– Det fantastiska samarbete som vi byggde upp kommer att försvinna, säger Per Hamid Ghatan i en intervju med Sveriges Radio P4 Uppland.

Läkartidningen: oro över nedläggning av avdelning för covid-rehab

Sveriges Radio P4 Uppland: Rehabavdelning läggs ned

Läs också:

Svenska Logopedförbundet: Logopeder behövs i covid-rehab

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.