Borde vi tacka föräldrar oftare?

Datum: 30 December, 2016
Logopedi

Tänkvärt blogginlägg av amerikanske logopeden Eric X Raj:

Eric skickar en videohälsning med ett stort tack till alla föräldrar till barn han haft förmånen att jobba med som logoped.

Ibland kan man som kliniker hamna i ett läge där man ojar sig över “struliga” patienter och anhöriga som inte gör som vi vill, som missar besök och som inte följer våra rekommendationer. Borde vi inte istället visa mer ödmjukhet och tacksamhet gentemot exempelvis föräldrar till barn med språkstörning? De anförtror sina barn till oss med förhoppning om att vi ska kunna göra skillnad.  Kanske behöver vi också tacka föräldrarna för att de utför uppgifter och hemläxor tillsammans med sina barn för att hjälpa till med generalisering och att få kommunikationen att fungera så bra som möjligt.

Läs hela blogginlägget!

Erics logopediska nyårslöfte är att tacka föräldrarna oftare! Har du några planer på hur du kan förbättra ditt bemötande under 2017 (vi är bra men kan alltid bli bättre!)?

 

 

 

 

 

DELA ARTIKELN

Diskussion

User avatar
7 år sedan
Mitt löfte: Att jag ska skicka med varje patient/anhörig/teammedlem en uppmuntran för något de gör bra. Jag vet att det skapar energi för personen att se annat som trots allt är bra i situationen. =) Marie
Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.