App hjälper barn med ätsvårigheter

Datum: 17 July, 2017
Logopedi

Pressmeddelande från POOW applications: 

Björn Cronzell, far till 7-årige Jonathan som diagnostiserades med autism vid 2,5 års ålder kämpade med att få sin son att äta något annat än pannkakor. Många barn med autism vill äta men behöver stimulans och motivation för att göra det. Björn började rita upp en värld där sonen tillsammans med superhjälten POOW fick utföra olika hjälteuppdrag. För att klara uppdragen krävde POOW energi och det gällde för Jonathan att föra över energi genom att äta av maten på sin tallrik. Detta fungerade över förväntan och Björn kände att han villa hjälpa andra föräldrar i samma sits. Då kom han på idén att förpacka sin metod i appformat.

Appen har börjat användas bland annat på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg och på Länssjukhuset i Kalmar.

Är det någon logoped här på forumet som provat appen?

Mer om ätsvårigheter hos barn:

http://logopeden.se/2017/03/06/atsvarigheter-hos-barn-vad-handlar-det-om/

 

DELA ARTIKELN

Diskussion

Jag har utforskat appen men inte använt den i behandling med något barn. Jag tolkar användningen av appen som en form utan belöningssystem där man får direkt belöning i form utav att Poow då kan forsätta sitt äventyr när x % av tallriken är uppäten. Vi jobbar sällan med belöningssystem av denna typ på min enhet och därför har den inte varit aktuell att använda. Jag är dock nyfiken på hur de enheter som använt appen (framför allt för barn med autismspektrumdiagnoser) har upplevt den. Mvh, Eva
Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.