Uppdatering: ansträngd situation i Umeå

Datum: 16 February, 2017
Logopedi

Västerbottenkuriren: Bristen på personal gör att logopedmottagningen i Umeå inte kan ta emot barn med talsvårigheter. Artikeln är tyvärr låst, men tack vare bistånd från en läsare kan vi informera om det som står i tidningen.

Föräldrar som har kontaktat logopedmottagningen i Umeå för att boka tider har fått besked om att det inte är möjligt. Föräldrarna har enligt uppgift inte fått någon tydlig information om varför så är fallet.

Biträdande verksamhetschef Mona Jakobsson menar att problemen är tillfälliga och beror på resursbrist.

– Vi har ingen att sätta in, men hoppas att det ska vara löst inom en snar framtid, säger Jakobsson. Vad som orsakat problemen kan hon inte svara på.

Det vore fortfarande intressant att få mer information från logopeder i Umeå!

 

DELA ARTIKELN

Diskussion

Här kommer lite information om läget: Artikeln innehåller i princip bara faktafel så det är kanske bra att den inte går att dela vidare. Jag känner inte till om verksamhetschefen Mona Jakobsson som uttalar sig i artikeln är felciterad eller om hon inte är tillräckligt insatt i problematiken. Det innehåll som är korrekt är att möjligheten att få träffa barnlogoped I Umeå är kraftigt försämrad. Enligt information som jag fått direkt från chefslogoped Alexandra Rönnlund-Ruths får barnpatienter vid logopedmottagningen i Umeå i nuläget ett nybesök, ett föräldrasamtal och tre behandlingsbesök. Det som är olyckligt med artikeln är att den förklarar krisen med brist på anställningsbara logopeder när det i verkligheten handlar om brist på ekonomiska resurser att anställa logopeder. I Slof Västerbotten finns flera medlemmar som bor i Umeå och som gärna skulle vilja arbeta här men tvingas pendla till annan ort på grund av brist på logopedtjänster.
Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.