Adventskalender del 4, gott nytt år!

Datum: 1 January, 2023
Fackligt, Logopedi, Opinionsbildning

För dig som är befriad från sedvanliga sociala medier eller som vill effektivisera lucköppnandet kommer här en sammanställning av de sista luckorna i Logopedförbundets adventskalender, där vi tipsar om läsvärda artiklar och informerar om förbundets arbete under 2022.

Lucka 19:

I årets sista nummer av tidningen Logopeden fick ni möta logopeden och universitetslektorn Lisen Kjellmer som valt att vara öppen med sin adhd-diagnos. Tidningen kommer att bli tillgänglig digitalt i början av 2023, givetvis flaggar vi för detta här på logopeden.se!

Lucka 20:

Varje höst publicerar Socialstyrelsen statistik över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal. Här kan man se vilka län som ligger i topp (Gotland, Stockholm och Östergötland) och vilket län som tar den föga eftersträvansvärda jumboplaceringen när det gäller logopedtäthet (Värmland…). Mer om statistiken i 2023 års första nummer av tidningen Logopeden!

Lucka 21:

Här önskade tidningen Logopedens redaktörer en riktigt god jul med den traditionsenliga spotifylistan, uppdaterad med nya jul-hits. För den som i likhet med undertecknad tycker att det är fullt rimligt att lyssna på julmusik åtminstone till och med trettondagen kommer listan här!

Lucka 22:

Vi passade på att uppmärksamma lokalföreningarnas viktiga arbete. Logopedförbundets lokalföreningar är hjärtat i förbundet. Under året har det varit hög aktivitet i lokalföreningarnas arbete med politikeruppvaktningar, skrivelser, debattinlägg med mera. Bland annat medverkade Logopedförbundet Halland i ett TV-inslag där risken för ojämlik vård påtalades.

Lucka 23:

Kom ihåg att nominera uppsatser till 2023 års upplaga av uppsatspriset till Gunnar Bjuggrens minne! För att kunna nomineras ska uppsatsen vara skriven de senaste tre åren av medlemmar i Logopedförbundet.

Lucka 24:

Logopedförbundet önskar alla logopeder och logopedstudenter en riktigt god jul! Ordförande Kerstin Wiström uppmanar oss att reflektera över vad vi faktiskt har åstadkommit under 2022.

Gott nytt år!

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.