Remeo räddas av ohelig allians

Datum: 19 June, 2024
Logopedi

Mitti 2024-06-15:

Logopeden.se har tidigare rapporterat om att Remeokliniken riskerade att upphöra. Nu räddas den unika verksamheten av statliga pengar. Det rapporterar tidningen Mitt i Stockholm.

På Remeokliniken i Sköndal får patienter hjälp att kunna andas, äta, gå och stå efter att ha intensivvårdats. Remeo bedriver internationellt ledande högspecialiserad intensivvårdsrehabilitering sedan 2013 och har avtal med bland annat Region Stockholms akutsjukhus. Med försämrad ekonomi har Karolinska, Södersjukhuset och Danderyds sjukhus försökt klara patienterna själva.

Tidigare i år avvek Vänsterpartiet från sitt stöd till mittenkoalitionen i Region Stockholm och drev tillsammans med oppositionen igenom en räddningsaktion för Remeo. När sjukhusen nu skickar patienter till Remeo ska räkningen gå till regionen centralt istället för till respektive sjukhus enligt ett förslag i kommande hälso- och sjukvårdsnämndssammanträde. I år tas pengarna från de 1,2 miljarder som regionen får i extra statsbidrag, 75 miljoner kronor öronmärks för Remeos verksamhet. Därefter behöver kostnaden in i regionens budget.

Läs hela artikeln!

75 miljoner räddar Remeo – i år

Läs också:

DELA ARTIKELN

Diskussion

Loader

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.